Mindblowing 50% Discount + Free Shipping For All European Countries. Use Coupon CBCV50.

Fri leverans
Keltiskt inspirerade mönster
|    

Mini Cart

Om keltiska sängar

Vi är ett familjedrivet företag baserat i Co. Clare på Irland. Vi startade våran resa med traditionella metallbearbetningstekniker och sen vår start har vi reviderat vår affärsmodell kontinuerligt och idag är våra produkter levererade över hela världen.

Även efter alla dessa år har vi alltid stannat vid vår initiala grundtanke- att tillverka handgjorda järnsängar som är starka och robusta och av högsta kvalitet. Sen i början på 1990 talet har vårt utbud av järnsängsdesign och färgalternativ vuxit exponentiellt. Idag skryter vi med en uppsjö av designer för både traditionell och samtida designer. Till exempel har våra himmelsängar och lågändsängar sett en stor efterfrågan bland våra kunder.

I och med födelsen av internet revolutionerades vår affärsmodell. Det som en gång handlade främst om ord från mun till mun och kundrekommendationer har blommat ut till en fullskalig global verksamhet. Vi har haft försäljning över hela Europa – med UK, Frankrike och Tyskland som dom ledande marknaderna för oss. Våra sängar är berömda över hela världen och har gjort resan från vårt högkvarter i Co. Clare till Kanada, USA och Australien. Celtic Beds är stolta över att leverera omgående till vilken plats som helst och har lyckliga kunder på medelhavsön Korsika, Sydney och British Columbia bara för att nämna några.

Förgången är tiden då smidesjärns sängar var tillgängliga bara för dom som hade råd med hantverk från 1700 talets designers och handelsmän. Tack vare Celtic Beds är den gamla praktiken av järnsängstillverkning inte bara levande utan blomstrande än en gång.

I dom tidiga åren av vår verksamhet körde det irländska folket över hela landet för att se våra kollektioner och delade hur det gjorde att de kunde få kontakt med sitt arvegods.

Dom flesta kunderna ville ha en passande och utstående möbel som gav dom en mycket bekväm sömn. För att hålla jämna steg med den växande digitala tidsåldern har vi expanderat vår verksamhet online. Nu människor från hela världen kan välja från våran katalog och beställa vad dom tycker är bäst. Vi älskar att se hur våra varaktiga produkter låter kunderna berätta om sina barndomshistorier eftersom dessa sängar har slående likhet med dom äldre möblerna.

Men även om vi har vuxit från stark till starkare tror vi fortfarande på att erbjuda högkvalitativa produkter i kombination med en utmärkt kundservice.

 

Hur är det gjort?

Det finns metall eller smidesjärnsängar daterade från 1700 talet när de var handgjorda av kraftmän och hantverkare. Dom skulle hand hälla järngjutningarna från sandgjutformar innan framställningen av vita eller flera färger med detaljerad guldförgyllning på gjutgodset. Dock var endast ett begränsat antal sängar utformade på detta sätt. Den industriella revolutionen markerade olyckligtvis början för fabriker som också var populära i viktorianska England och USA. Den stadiga marschen mot modernisering resulterade i masstillverkningsmetoder och ledde till slut till att denna gamla konstform förlorades nästan för evigt.

Vi på Celtic Beds förstår lyxen att lägga huvudet på någonting hållbart, komfortabelt och samtidigt unikt. Genom att hålla sig till dom ursprungliga idéerna från dom tidiga hantverkarna kan Celtic Beds säkerställa att hela din produkt får den uppmärksamhet som den behöver. Vi lovar att bygga dig järnsängen av dina drömmar.

Än idag använder vi 1700 talets ideal vid tillverkning där varje bit skärs för hand, böjs för hand och ansluten med hand genom att hälla den smälta metallen i en form.

Dom färdiga produkterna är belagda med polyuretanpulver med tanke på att den bakade processen ger en renare effekt än den från färg. Det ökar även hållbarheten medan den också gör den skrap och spånresistent.

Celtic Beds värderar tradition, Vår kärlek för smidesjärnsängar även till idag har inspirerat oss till att hålla igång med familjeverksamheten. Genom att hålla vår tradition levande kommer vi alltid sträva efter att upprätthålla den perfekta standarden i form av kvalitet. Alla vi på Celtic Beds sover som kungar och drottningar och du kan också.